Alegeri YSFro

Alegeri YSF-Ro


Va anuntam pe aceasta cale ca se organizeaza alegeri pentru comitetul YSF-Romania.
Candidatii eligibili pentru a face parte din acest comitet sunt tineri cercetatori din domeniul biomaterialelor, membri SRB, cu varsta mai mica de 40 ani (conform regulilor YSF@ESB).

Cerinte generale pentru candidati:
- dorinta de implicare si disponibilitate de a ajuta la imbunatatirea comunicarii, dezvoltarii profesionale si colaborarii intre tinerii cercetatori
- vizibilitate din punct de vedere al cercetarii in domeniul biomaterialelor
- prezenta anterioara la conferintele organizate de SRB.
Alte precizari: participarea la actiunile este obligatorie, alte intalniri separate fiind programate ulterior, dupa caz; comunicarea cu SRB este obligatorie; comunicarea cu YSF@ESB este obligatorie si se realizeaza prin reprezentantul national.

Candidatii sunt rugati sa completeze o scrisoare de intentie (in care vor fi trecute doar datele personale si intentia de a ocupa una din pozitiile din comitet) si un CV conform modelului atasat.
Cele 5 pozitii vacante sunt:
- 1 reprezentant national
- 4 reprezentanti regionali:
Reprezentant filiala de Est (Iasi)
Reprezentant filiala Transilvania (Cluj)
Reprezentant zona de Vest (Timisoara)
Reprezentant zona centrala (Bucuresti)

La sedinta de Adunare Generala a SRB din data de 7 decembrie 2012 s-au facut urmatoarele propuneri (candidatii respectivi sunt rugati sa confirme disponibilitatea de a participa la alegeri la adresa izabela.cristina.stancu@gmail.com):
Olinici Doinita,
David Alexandru,
Vranceanu Diana,
Dragusin Diana Maria,
Ponta Oana,
Edi Constantin Tanase,
Sinescu Cosmin.

Candidatii sunt invitati sa trimita aplicatii (scrisoarea de intentie si CV) pe adresa izabela.cristina.stancu@gmail.com, nu mai tarziu de 20 ianuarie 2013.
Asteptam candidaturile celor mai activi YSF-isti!
Directorii de grupuri de cercetare sunt rugati sa disemineze acest mesaj in randul tinerilor din grupul pe care il coordoneaza.

Cu cele mai bune ganduri si cu sincere urari de „Sarbatori fericite!“,

Izabela Stancu

--
Dr. Izabela-Cristina Stancu
Reader
University Politehnica of Bucharest
Faculty of Applied Chemistry and Materials Science
Department of Bioresources and Polymer Science
Advanced Polymer Materials Group
Engineered Polymers and Biomaterials
http://www.tsocm.pub.ro/APMG
Anunț YSF 2012
Model CV YSF 2012
YSF2009.jpg

Forumul Tinerilor Cercetatori

Pagina Web YSF

Young Scientist Forum (YSF) este un eveniment, de obicei, integrat în cadrul conferinţei anuale a ESB, destinat discuţiilor legate de formarea profesională şi de educația în domeniul Biomaterialelor în Europa, oferind oportunităţi de colaborare și cercetare în domeniu. În cadrul acestor evenimente discuţiile sunt încurajate prin realizarea unui mediu interactiv în rândul participanţilor, promovând subiecte de interes pentru tinerii participanți. Edițiile YSF precedente au avut ca rezultat crearea DIPLOMEI EUROPENE DE DOCTORAT IN BIOMATERIALE ȘI INGINERI TISULARĂ – EBTEDA. Demersurile necesare obținerii acestei diplome sunt descrise in detaliu la http://www.esbiomaterials.eu/index.php?cid=Education.

Societatea Europeana de Biomateriale (ESB) eliberează astfel o DIPLOMĂ EUROPEANĂ, care reprezintă un supliment la doctoratul obţinut la universitatea dumneavoastră, confirmând valoarea pregătirii doctorale a titularului și conferindu-i o recunoaștere EUROPEANĂ.
În prezent, în cadrul YSF este încurajată formarea unor capitole naționale care să completeze eforturile generale ale YSF@ESB de sprijinire a tinerilor implicați în domeniul BIOMATERIALELOR. În noiembrie 2008, în cadrul conferinței BIOMMEDD’2008, s-au pus bazele YSF-Ro, acest eveniment desfășurându-se atât cu sprijinul SRB cât și al ESB, confirmat prin participarea entuziastă a reprezentantului YSF – domnul Prof. Peter Dubruel cât și a responsabilului ESB cu problemele educaționale – domnul Prof. Etienne Schacht. Activitatea YSF-Ro consta momentan în 1) organizarea de evenimente științifice dedicate tiinerilor și 2) susținerea tinerilor cercetători români prin crearea/intensificarea colaborărilor cu colegi europeni si prin sprijinirea participării la evenimente științifice naționale și internaționale. O serie de demersuri sunt în curs, cu privire la colaborări cu YSF-Germania reprezentat de domnul Dr. Shahram Ghanaati.
Cu deosebită bucurie dorim să menționăm recunoașterea de care o serie de colegi s-au bucurat în cadrul conferinței anuale a ESB, The 22nd European Conference on Biomaterials, desfășurată în septembrie 2009 la Lausanne, în Elveția. Astfel, una dintre cele doua diplome EDA a fost înmânată domnișoarei Dr. Mihaela Hamcerencu. Dintre cele 12 Rudi Cimdins ESB Travel Awards, 4 au fost câștigate de următorii colegi români: Balan Vera, Edi Tanase Constantin, Luciana Bostan, Teodora Zecheru. Sperăm ca aceste rezultate să încurajeze și mai mult, pe viitor, prezența românească la manifestătile științifice din țară și străinătate.

Structura actuală a YSF-Ro a fost creată prin numirea unei echipe pe o perioadă de doi ani, ulterior urmând să fie organizate și alegeri.

Calendar evenimente

ESB2017Logo.jpg

Anunț ESB 2017

A 28a Conferință a Societății Europene pentru Biomateriale se va desfășura între 4 - 8 Septembrie 2017 la Megaron Athens International Conference Center (MAICC)
Website ESB 2017

SFB 2017

SFB logo.jpg
Conferința Anuală 2017 a Societății pentru Biomateriale se va desfășura în 5-8 Aprilie 2017 in Minneapolis, MN.
Tema centrală este ” acolo unde biomaterialele devin medicină”
Website SFB 2017


bandeau bioceramics toulouse.jpg

BIOCERAMICS 2017

BIOCERAMICS 2017

Societatea Internațională pentru Materiale Ceramice în Medicină (ISCM) organizează Bioceramics 29 ”the 29th Symposium and Annual Meeting of ISCM”, intre 25 și 27 Octombrie 2017 în Toulouse, Franța

Noutăţi

Slide1.jpg

BIOMAT - INOVA Competiție Cercetare

Asociația Stiințifica SOCIETATEA ROMANA DE BIOMATERIALE organizeaza competiția naționala de proiecte de cercetare BIOMAT-INOVA, in conformitate cu articolul 6 din Statut care mentioneaza faptul ca unul din obiectivele asociatiei stiintifice este “să coordoneze şi/sau să execute programe naţionale şi/sau teme de cercetare legate de obţinerea, testarea, procesarea şi utilizarea biomaterialelor şi a aplicaţiilor biomaterialelor”.

Obiectivul major al acestei competitii de proiecte de cercetare este susţinerea membrilor Asociaţiei Știinţifice SOCIETATEA ROMÂNĂ DE BIOMATERIALE care activează în domeniul medical prin finanţarea unor proiecte de cercetare-dezvoltare cu grad ridicat de inovare, cu rezultate concrete şi impact real pe piaţa.

Propunerile de proiect pentru competitia BIOMAT-INOVA vor fi transmise in format pdf, prin email, la adresa biomat.inova@gmail.com
 

INOVA Pachet Informații

Proiecte finanțate 2016
taxe.jpg

Anunţ taxe 2017

Pentru membri
Taxele de membru S.R.B. sunt importante!

Autentificare membri

Anunţuri şi noutăţi

Copyright © 2003-2010. Societatea Romana de Biomateriale. Toate drepturile rezervate. Powered by CMSPoint