YSF 2015

Forumul Tinerilor Oameni de Știință

Young Scientist Forum (YSF) este un eveniment, de obicei, integrat în cadrul conferinţei anuale a ESB, destinat discuţiilor legate de formarea profesională şi de educația în domeniul Biomaterialelor în Europa, oferind oportunităţi de colaborare și cercetare în domeniu. În cadrul acestor evenimente discuţiile sunt încurajate prin realizarea unui mediu interactiv în rândul participanţilor, promovând subiecte de interes pentru tinerii participanți.

Edițiile YSF precedente au avut ca rezultat crearea DIPLOMEI EUROPENE DE DOCTORAT IN BIOMATERIALE ȘI INGINERI TISULARĂ – EDA. Demersurile necesare obținerii acestei diplome sunt descrise in detaliu la adresa http://www.esbiomaterials.eu/index.php?cid=Education. Societatea Europeana de Biomateriale (ESB) eliberează astfel o DIPLOMĂ EUROPEANĂ, care reprezintă un supliment la doctoratul obţinut la universitatea dumneavoastră, confirmând valoarea pregătirii doctorale a titularului și conferindu-I o recunoaștere EUROPEANĂ.
În prezent, în cadrul YSF este încurajată formarea unor capitole naționale care să completeze eforturile generale ale YSF@ESB de sprijinire a tinerilor implicați în domeniul BIOMATERIALELOR. În noiembrie 2008, în cadrul conferinței BIOMMEDD’2008, s-au pus bazele YSF-Ro, acest eveniment desfășurându-se atât cu sprijinul SRB cât și al ESB, confirmat prin participarea entuziastă a reprezentantului YSF – domnul Prof. Peter Dubruel cât și a responsabilului ESB cu problemele educaționale – domnul Prof. Etienne Schacht. Activitatea YSF-Ro consta momentan în 1) organizarea de evenimente științifice dedicate tiinerilor și 2) susținerea tinerilor cercetători români prin crearea/intensificarea colaborărilor cu colegi europeni si prin sprijinirea participării la evenimente științifice naționale și internaționale.

Conform acordului din 2008, cu acceptul YSF@ESB si SRB, si conform regulilor YSF, dupa 4 ani de la lansarea YSF-Ro, a fost demarata organizarea alegerilor comitetului YSF-Ro. Statutul YSF implica:
1) anuntarea alegerilor YSF-Ro in vederea primirii de aplicatii. Candidatii pot fi tineri cercetatori romani (varsta < 40 ani) entuziasti si cu vizibilitate stiintifica in domeniul biomaterialelor;
2) primirea candidaturilor;
3) trimiterea regulamentului, buletinelor de vot si calendarului;
4) o persoana poate fi aleasa pentru maxim 2 mandate x 4 ani.

In acest context, noua echipa YSF-Ro (aleasa in data de 5 aprilie 2013), conform structurii stabilite la Adunarea Generala a SRB 2012, este formata din:
Dr. Diana Dragusin - Reprezentant National
Dr. Oana Ponta - Reprezentant Cluj
Dr. Cosmin Sinescu - Reprezentant Timisoara
Dr. Edi Tanase - Reprezentant Iasi
Dr. Diana Vranceanu - Reprezentant zona centrala.

Calendar evenimente

ESB2017Logo.jpg

Anunț ESB 2017

A 28a Conferință a Societății Europene pentru Biomateriale se va desfășura între 4 - 8 Septembrie 2017 la Megaron Athens International Conference Center (MAICC)
Website ESB 2017

SFB 2017

SFB logo.jpg
Conferința Anuală 2017 a Societății pentru Biomateriale se va desfășura în 5-8 Aprilie 2017 in Minneapolis, MN.
Tema centrală este ” acolo unde biomaterialele devin medicină”
Website SFB 2017


bandeau bioceramics toulouse.jpg

BIOCERAMICS 2017

BIOCERAMICS 2017

Societatea Internațională pentru Materiale Ceramice în Medicină (ISCM) organizează Bioceramics 29 ”the 29th Symposium and Annual Meeting of ISCM”, intre 25 și 27 Octombrie 2017 în Toulouse, Franța

Noutăţi

Slide1.jpg

BIOMAT - INOVA Competiție Cercetare

Asociația Stiințifica SOCIETATEA ROMANA DE BIOMATERIALE organizeaza competiția naționala de proiecte de cercetare BIOMAT-INOVA, in conformitate cu articolul 6 din Statut care mentioneaza faptul ca unul din obiectivele asociatiei stiintifice este “să coordoneze şi/sau să execute programe naţionale şi/sau teme de cercetare legate de obţinerea, testarea, procesarea şi utilizarea biomaterialelor şi a aplicaţiilor biomaterialelor”.

Obiectivul major al acestei competitii de proiecte de cercetare este susţinerea membrilor Asociaţiei Știinţifice SOCIETATEA ROMÂNĂ DE BIOMATERIALE care activează în domeniul medical prin finanţarea unor proiecte de cercetare-dezvoltare cu grad ridicat de inovare, cu rezultate concrete şi impact real pe piaţa.

Propunerile de proiect pentru competitia BIOMAT-INOVA vor fi transmise in format pdf, prin email, la adresa biomat.inova@gmail.com
 

INOVA Pachet Informații

Proiecte finanțate 2016
taxe.jpg

Anunţ taxe 2017

Pentru membri
Taxele de membru S.R.B. sunt importante!

Autentificare membri

Anunţuri şi noutăţi

Copyright © 2003-2010. Societatea Romana de Biomateriale. Toate drepturile rezervate. Powered by CMSPoint