srb3.jpg

Organizare conferinţe

În această secțiune veți găsi informații despre evenimente științifice actuale și viitoare.
ehb2013.jpg

Anunț Conferință EHB 2013

Anunț Conferință EHB 2013 – IEEE INTERNATIONAL CONFERENCE ON E-HEALTH AND BIOENGINEERING

Pagina Web www.ehbconference.ro

EHB 2013 - IEEE INTERNATIONAL CONFERENCE ON E-HEALTH AND BIOENGINEERING va avea loc la Iași, Romania, în perioada 21-23 noiembrie 2013. Tematica EHB 2013 acoperă un spectru larg de subiecte din Sănătate și Bioinginerie/Inginerie Biomedicală, dând posibilitatea cercetătorilor din diferite domenii de a participa la prezentarea celor mai recente progrese, provocări și oportunități în tehnologiile hardware/ software pentru dispozitive medicale, instrumentație biomedicală, biosemnale și prelucrare de imagini, biomateriale, biomecanică, biotehnologii, precum și în bioinformatică, sisteme biologice sau sisteme virtuale, reabilitare, aplicații medicale în ortopedie, stomatologie etc. Prin participarea activă a cercetătorilor, medicilor, studenților și oamenilor de afaceri, conferința se dorește o platformă atât pentru schimburi de idei între mediul academic, industrie și domeniul sănătății, cât și concretizarea în noi parteneriate în cadrul programelor naționale și europene.
Volumul conferinței EHB 2013 va fi indexat in IEEE Xplore®, Conference Proceedings citation Index (ISI-Proceedings), SCOPUS si INSPEC (IET).

icte2013.jpg


Anunț Conferință ICTA

În numele a Congresului european pe metode de calcul în Stiinte Aplicate si Inginerie (ECCOMAS), suntem incantati sa anuntam 3-a Conferință Internațională privind Tissue Engineering (ICTE 2013) care va avea loc la Leiria, Portugalia, la 6 iunie-iunie 8 2013. Leiria este un oras istoric, cu un castel regal frumos și alte clădiri vechi ca o catedrala din secolul al 16-lea. Situat în apropiere de Oceanul Atlantic, regiunea turistică Leiria / Fátima are o moștenire culturală și istorică vastă și diversificată, cu frumusețea sa naturală, monumente de patrimoniu mondial sau site-uri de pelerinaj, cum ar fi Fatima.
 
Ingineria tisulara este un domeniu în curs de dezvoltare multidisciplinară prin combinarea eforturilor biologiei, ingineriei și științei materialelor pentru a dezvolta substitute biologice pentru restabilirea, menținerea sau îmbunătățirea funcțiilor tisulare. Mathematical si computationala tesuturi au fost folosite intens pentru a investiga probleme de tesut de inginerie, și de cercetare mecanica de calcul Comunitatea a demonstrat un interes deosebit în acest domeniu.
 
ICTE 2013 se va concentra pe:
 
Înțelegerea fundamentală a ingineria tesuturilor;
Modelarea și caracterizarea de matrici pentru ingineria tesuturilor;
Modelarea inter-relaționale dintre matrici și atașarea celulelor, proliferarea si diferentierea;
Proiectare și dezvoltare de matrici pentru ingineria tesuturilor;
Fabricarea și testarea de schele pentru ingineria tesuturilor;
Celule de semnalizare;
 
Contribuțiile sunt așteptate în toate domeniile de ingineria tesuturilor.
Peer lucrări revizuit va fi publicata de Elsevier prin intermediul Jurnalului "Procedia Engineering".
 
Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati site-ul conferintei la: http://www.icte.ipleiria.pt
sau sa ne contactati prin e-mail: icte@ipleiria.pt
iasi_palat.jpg

BIOREMED 2013

Dragi colegi,

Avem deosebita plăcere și onoare de a vă invita la Seminarul Internațional- Biomateriale și Medicină Regenerativă (International Seminar on Biomaterials & Regenerative Medicine-BioReMed’2013) și cea de-a IX-a ediție a Simpozionului Național de Biomateriale cu participare internațională, manifestări ce vor avea loc la Iași, în perioada 30 mai – 2 iunie 2013.
Centru cultural și istoric cu o veche tradiție universitară și științifică, orașul Iași își dorește să reunească cu această ocazie tot ce este inteligență, suflet mare și talent în domeniul medicinei regenerative și al biomaterialelor. ”Dulcele târg al Ieșilor”, molcom oraș al poeziei și al iubirii, vă va încânta și prin muzeele, bisericile și monumentele sale renumite pe plan internațional. Atât prin tematicile abordate, cât și prin dezbaterile și lucrările care se vor prezenta public în cadrul acestei manifestări științifice internaționale, considerăm că această întâlnire va marca cu siguranță un moment important în dezvoltarea acestui domeniu inteerdisciplinar, oferindu-ne prilejul unor întâlniri cu profunde semnificații profesionale și afective.

Manifestarea este organizată de Societatea Română de Biomateriale - Filiala de Nord–Est, în parteneriat cu Filiala Iași a Societății Române de Biologie Celulară, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași și Universitatea Tehnică ”Gh. Asachi” Iași.

Carmen Elena Cotrutz Corneliu Munteanu Iulian Antoniac
Vicepreședinte SRB Președinte Filiala NE a SRB Președinte SRB


Locul desfăşurării Simpozionului:
Hotel Ramada, Iași, Romania
Perioada: 30 mai – 2 iunie 2013

Pliant BIOREMED 2013
biodent2015.jpg

CONGRES NAPOCA BIODENT 2015

Napoca Biodent 2015 WebSite

Vă anunțăm oeganizarea celei de a 5-a Ediţii a Simpozionului Internaţional de Stomatologie Napoca Biodent 2015 – ”Cercetarea în Medicina dentară- de la studii fundamentale spre domenii aplicative” în perioada 27-28 martie 2015.


ScSB2015.jpg

Design-ul Biomaterialelor

Sub acest titlu se va desfășura a 8a Conferință a Scandinavian Society for Biomaterials - între 6 și 8 Mai 2015 în Sigulda, Latvia.
Sigulda 2015 Website
LOGO - PNG TRANSPARENT.png

BIOCERAMICS 2015

Scopul acestei conferințe este legat de conexiunea dintre cercetători și clinicieni în domeniul materialelor bioceramice și aplicațiile lor.

Bioceramics 27, the Annual Meeting of the International Society for Ceramics in Medicine va avea loc în Lombok Island, Indonesia între 17 și 29 Octombrie 2015.

BIOCERAMICS 2015
biodent2016.jpg

Biodent 2016

Simpozionul Internaţional de Stomatologie Napoca Biodent 2016
Proprietăți optice ale dinților și materialelor dentare
8-10 mai 2016


Anunt Biodent2016

WBC_Banner.png

WBC 2016

Al 10-lea Congres Mondial Biomateriale (WBC) va avea loc la Montreal între 17 și 22 Mai 2016

Un atribut cheie al efortului organizatoric pentru Conferință este reflectat nu numai de participarea Societății Canadiene de Biomateriale, dar, de asemenea de implicarea integrală da tuturor Societăților de Biomateriale din întreaga lume. Succesul acestei conferințe este acum o tradiție legată de comunitatea noastră globală.

Rezumate acceptate până pe 15/9/2015
Înregistrare până 15/01/2016
spaFelix2.jpg

BIOREMED 2015

Dragi Colegi,

Este placerea noastra de a vă invita să participați conferinţa internaţională International Seminar on Biomaterials & Regenerative Medicine BIOREMED 2015 , care va avea loc in perioada 17-20 Septembrie 2015 (www.bioremed2015.srb.ro ).

Conferinţa va fi găzduită de Felix Spa Resort – International Hotel din Baile Felix, Oradea, fiind organizata de Societatea Romana de Biomateriale in colaborare cu Universitatea din Oradea, Facultatea de Medicina si Farmacie.

Scopul acestui eveniment este de a reuni oameni de ştiinţă din cercetarea biomedicală, atât teoretică şi aplicată. Asteptam o prezenţă semnificativă a membriilor societăţilor din diferite specialități medicale.
În cadrul conferinţei vor avea loc prezentari invitate ale unor lectori de prestigiu la nivel international, discuţii, mese rotunde cu privire la participarea la programe cercetare şi dezvoltare în Europa.
O expoziţie de tehnică se va desfăşura în paralel. Conferinţa va găzdui, de asemenea, și Adunarea Generală a Societăţii Române de Biomateriale.

Cu deosebita stimă,

Profesor Iulian Antoniac        Profesor Simona CavaluFlyer BIOREMED 2015

WebSite BIOREMED 2015
Bioceramics-28-Advertisement.png

BIOCERAMICS 2016

A 28-a Reuniune a Societatii Internationale de Studiul Biomaterialelor Ceramice in Medicina va avea loc în Charlotte, Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii la 18 octombrie - 21 octombrie 2016. Conferința va avea loc la Omni Charlotte Hotel, situat in Charlotte, NC
Bioceramics28 Site

BIOMAH 2016

logobiomah-finito-1.jpg
BIOMATERIALE PENTRU SĂNĂTATE
Biomateriale pentru Inginerie Tisulară și roulul Nanotehnologiei
Conferință Bienală
Octombrie 2016, Roma, Italia


Anunț preliminar BIOMAH 2016
Website BIOMAH 2016
romat2016.jpg

ROMAT 2016

ROMAT 2016
The 6th International Conference on Materials Science and Technologies – RoMat 2016 - Bucharest (Romania) from November 09th to November 12th, 2016
Vă așteptăm!

Manifestări Ştiinţifice

Conferinţe şi evenimente
Vizitaţi secţiunea de manifestări ştiinţifice pentru noutăţi.

Alegeri YSF - RO

Alegeri pentru Young Scientist Forum 2012
Anunț YSF.ro
siglaUMFTm.jpg

Seminar Internațional Biomateriale și Medicina Regenerativă
BIOREMED 2017


5 - 8 octombrie 2017, Timișoara, România

Dragi colegi,
 
Avem desosebita plăcere de a vă invita la Seminarul Internațional Biomateriale și Medicină Regenerativă (BioReMed 2017), ce se va desfășura la Timișoara, România, 5-8 octombrie 2017.
Conferința va fi organizată de Universitatea de Medicină și Farmacie Victor Babeș din Timișoara, Facultatea de Stomatologie, în parteneriat cu Societatea Română de Biomateriale.
Suntem de părere că o cale spre evoluție o constituie cooperarea interdisciplinară și am dori să reunim oamenii de știință din domeniul biomaterialelor și ingineriei tisulare și clinicienii din diferite domenii ale expertizei care include stomatologie, ortopedie, neurochirurgie, oftalmologie, chirurgie cardiovasculară, chirurgie generală și estetică, Precum și știința farmaceutică. Scopul acestui eveniment este de a discuta și de a sugera îmbunătățiri în medicina de astăzi și de mâine. Dorim să vă invităm să vă prezentați rezultatele privind performanța clinică a dispozitivelor medicale actuale și să vă alăturați în dezbaterile privind traducerea biomaterialelor și cercetării în ingineria țesuturilor în practica clinică. În același timp, o expoziție tehnică de interes pentru participanți se va desfășura în paralel cu sesiunile științifice.
În speranța că ne veți onora cu prezența și contribuția dumneavoastră științifică, vă asteptăm cu drag la Timișoara!
 
Termenul limita pentru trimiterea abstractelor este de 15 Iulie 2017.

Prof.Univ.Dr. Meda-Lavinia Negruțiu
Decan al Facultății de Stomatologie
Universitatea de Medicina Victor Babeș Timișoara

Prof. Univ.Dr.Ing.Habil Iulian Antoniac
Vicepreședinte Societatea Romana de Biomateriale

Anunț BioReMed 2017


Website BIOREMED 2017

logo2019craiova.png


BioReMed 2019 Craiova


Stimați colegi și prieteni, Vă invităm la conferința internațională privind biomaterialele și medicina regenerativă (BioReMed 2019) la Craiova, în perioada 26-28 septembrie 2019.
Conferința va fi organizată de Societatea Română de Biomateriale - Filiala Craiova, în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova și Universitatea din Craiova.
Scopul acestui eveniment este de a discuta și de a sugera îmbunătățiri ale biomaterialelor, ingineriei tisulare și medicinii regenerative. Având în vedere cooperarea interdisciplinară este una dintre căile spre evoluție, dorim să reunim oameni de știință din domeniul biomaterialelor și ingineriei țesuturilor cu clinicieni din diferite domenii de specialitate care includ stomatologie, ortopedie, neurochirurgie, chirurgie cardiovasculară, chirurgie generală și estetică, precum și știința farmaceutică.
Toți clinicienii sunt invitați să-și prezinte rezultatele privind performanțele clinice ale dispozitivelor medicale actuale și să se alăture dezbaterilor privind traducerea biomaterialelor și cercetării în ingineria țesuturilor precum și în practica clinică. Conferențiari si lectori vor fi invitati pentru a prezenta ultimele tendinte in biomateriale, inginerie tisulara, dispozitive medicale si medicina regenerativa la aceasta conferinta interdisciplinara.
Sper că ne veți onora și așteptăm să vă întâmpinăm în Craiova, România!

Din partea Comitetului de organizare
Iulian Antoniac
Horia Manolea
Oana Gîngu

Programul Științific a fost publicat online!


BioReMed 2019 Web Site


Program Științific BIOREMED 2019

Autentificare membri

Anunţuri şi noutăţi

Copyright © 2003-2010. Societatea Romana de Biomateriale. Toate drepturile rezervate. Powered by CMSPoint